Tehtaankentän yksityisalue jatkossa suljettu ulkopuolisilta

Toistuvasta nuorison häiriökäyttäytymisestä johtuen Tehtaankentän yksityisalueen jalankulkuportit pidetään lukittuna eikä kentän vapaa käyttö varattujen vuorojen ulkopuolella ole enää sallittua. Myös kevyen liikenteen läpikulku kenttäalueella välillä Tehtaankatu-Niementie estyy.
 
Pääsääntöisesti nuoret ovat harjoitelleet omalla ajallaan kentällä fiksusti ja käyttäytyneet myös muilta osin alueella asianmukaisesti. Harmillisesti verrattain pieni joukko nuoria toimii kuitenkin toisin, kielloista piittaamatta katsomoissa nautitaan alkoholia, tupakoidaan ja sotketaan paikkoja. Häiriökäyttäytymisestä koituu kohtuutonta vaivaa sekä merkittäviä kuluja niin kenttäyhtiölle kuin alueen päävuokralaiselle FC Haka Oy:lle mm. kasvaneiden hallinto-, vartiointi- ja siivouskulujen vuoksi.
 
Tilanne on kestämätön ja siihen on puututtava nyt. Toivomme, että kentän käyttäjät yhdessä kenttäyhtiön kanssa osallistuvat aiempaa aktiivisemmin alueen vartiointiin. Mm. asiattomat henkilöt ikään katsomatta tulee kehottaa poistumaan alueelta. Toimimme myös yhteistyössä vartiointiliikkeen ja poliisin kanssa.
 
Seuraamme yhdessä käyttäjien kanssa tilannette ja palaamme aiempaan kenttäalueen vapaampaan käyttöön varattujen vuorojen ulkopuolella mikäli häiriökäyttäytyminen alueella näillä toimenpiteillä saadaan loppumaan.